easyspain

Aragon

Aragon

Aragon

Spanje heeft veel mooie streken om te bezoeken tijdens uw vakantie. Een daarvan is de autonome regio Aragon, in het noorden van Spanje, grenzend aan Frankrijk.

 

De toppen van de Pyreneeën vormen deze grens. De rest van Aragon, inclusief het stroomgebied van de rivier de Ebro, dat de staat van oost naar west doorkruist, is een stuk vlakker, Aragón heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners, van wie ongeveer de helft in de hoofdstad Zaragoza woont.

 

Een regio met veel culturen

Aragón heeft een rijke geschiedenis, dus het was de kern van een middeleeuws koninkrijk dat in de 15e eeuw heel Oost-Spanje domineerde. Qua taal spreken de meeste mensen in Aragon Spaans, het is de primaire taal van het gebied en bijna iedereen kan het spreken. Er zijn ook gebieden waar nog steeds Aragonese wordt gesproken, vooral in de Pyreneeën. In het oosten wordt naast Catalonië ook Catalaans gesproken.
De rijke geschiedenis als middeleeuws koninkrijk heeft ook geleid tot veel historische monumenten. Denk aan La Seo, een rooms-katholieke kathedraal in Zaragoza. Of de Aljafería, een paleis omringd door een kasteel, gebouwd in de tweede helft van de elfde eeuw. Tegenwoordig fungeert dit gebouw als de zetel van de Cortes, het regionale parlement van Aragón.

 

 

Nationaal park Monte Perdido

Aragon heeft ook prachtige natuur, zoals de Ordesa en Monte Perdido National Park, een nationaal park in de Pyreneeën. Dit park heeft een oppervlakte van 156,08 vierkante kilometer en bevat meer dan 1500 bloemsoorten en veel vogels en zoogdieren. De lammergier komt bijna alleen voor in deze Pyreneeën.
Voor de avonturiers is er de Monte Perdido of Mont Perdu, een berg van bijna 3,5 kilometer hoog, gelegen in de Pyreneeën. Je kunt deze berg alleen beklimmen vanuit het Aragonese dorp Torla.

 

Puente de Piedra (stenen brug) en andere bruggen in Zaragoza, Spanje.

 

Eten in Aragon

Aragon heeft een grote en veelzijdige keuken dankzij de vele culturen die hier de afgelopen eeuwen hebben geleefd. Deze regio weet goed hoe ze lokale producten moeten gebruiken. De Aragonese keuken staat vooral bekend om de vele stoofschotels die ze maken.
De Aragonese markt heeft een grote verscheidenheid aan fruit, groenten en peulvruchten. Ingrediënten die u moet proberen zijn Fuentes-uien, asperges van de oevers van de Ebro en olijfolie uit het zuiden van Aragón. De beroemde Teruel-ham is ook een klassieker.

 

Toerisme in Aragon

Als toerist is er genoeg te doen in Aragon. Grote steden die u kunt bezoeken zijn Huesca, Teruel en de hoofdstad Zaragoza. In het noorden van Aragón zijn er volop ski- en klimmogelijkheden. In de hele regio vind je kloosters, kastelen en allerlei prachtige monumenten, zoals de Basiliek van Nuestra Señore del Pilar, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Kathedraal van Transfiguratie van de Heer op een zonnige dag. Huesca

 

 

Mountainbiken in de Pyreneeën

Regio's die bekend staan ​​als "Espacio BTT" zijn absoluut de best samengestelde mountainbikeroutes. "Espacio BTT" kan worden ontcijferd als een focus op de MTB-route en zijn arrangementen van bewegwijzerde offroad-fietsparcours. Toegang tot dit pad is gratis, en er zijn over het algemeen kaarten lokaal toegankelijk, en de moeilijkheid van de paden heeft verschillende evaluaties aangetoond met meerdere tinten. U zult regelmatig ook verschillende administraties in het territorium ontdekken, bijvoorbeeld fietsenwinkels, datafocus, kaarten en een site.

Espacio BTT Alto Gallego en Zona Zero zijn twee van de beste baanbrekende fietsen, focussen en beide zijn gelegen in de Aragonese Pyreneeën. Valle de Tena biedt een ongelooflijk assortiment aan fietscursussen, en het is essentieel voor "Espacio BTT Alto Gallego". In de noordelijke lagere regionen van de vallei zijn de wegen steil en gespecialiseerd, terwijl in de complementaire Serrablo-vallei in het zuiden meer open, complimentcursussen toegankelijk zijn voor de individuen die hun eerste stappen zetten in de offroad-fietssport.

Voeg commentaar toe

Your email is safe with us.

Sign In Easyspain

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password